Djalë apo vajzë, zbuloni gjininë e foshnjës suaj me anë të sodës së bukës

2018-08-18 në ora 13:55

Ka shumë besime tradicionale se si prindërit mund të zbulojnë seksin e fëmijës së tyre para lindjes. Testi gjinor i sodës së pjekjes është një metodë e lehtë, me kosto efektive, por a funksionon me të vërtetë?

Testi gjinor i sodës së pjekjes është një metodë në shtëpi që përfshin kombinimin e urinës së një gruaje shtatzënë me sodën e pjekjes për të parë nëse ndryshon përzierja.

Testi gjinor i sodes së pjekjes aktualisht duket të përcaktojë seksin e foshnjës. Seksi i referohet përbërjes së tyre gjenetike dhe biologjike, ndërsa gjinia i referohet ndryshimeve sociale dhe kulturore që zhvillohen me kalimin e kohës.

Soda e pjekjes reagon me acide, duke shkaktuar disa acide të pjekura dhe flluskë. Teoria që qëndron prapa testit është se aciditeti ose pH i urinës së gruas shtatzënë do të ndryshojë në bazë të gjinisë së foshnjës së saj të palindur, transmeton Gazeta Shneta.

Megjithatë, nuk ka asnjë provë se gjinia e një fëmije të palindur ka ndonjë efekt në pH e urinës së një gruaje. Gjithashtu, shumë faktorë të tjerë të njohur mund të bëjnë urinën e gruas pak a shumë acidike.

Një nga dy gjëra do të ndodhë kur soda e pjekjes shtohet në urinë. Urina do të ndryshojë ose do të mbetet e njëjtë.

Në qoftë se urina shkumbëzon, atëherë tregimet popullore në lidhje me testin e sodës së bukës thotë se gruaja ka një djalë. Nëse urina mbetet e njëjtë, ajo sugjeron se do të ketë një vajzë./Gazeta Shneta/