Djali po i vuante nga kanceri, nëna ja shpëton jetën me kanabis

2018-01-13 në ora 16:57

Shkencëtarët kanë bërë paralajmërime të forta për hulumtime të mëtejshme mbi efektin e kanabisit në qelizat e kancerit .

Megjithatë një djalë e demantoi të kundërtën. Nëna e djaloshit Callie Blackëell, tha se ajo vendosi t’i jepte kanabis djalit të saj Deryn, i cili vuante nga një formë e rrallë agresive e leuçemisë, për të lehtësuar dhimbjen dhe ankthin e tij.

Pas kërkesës pa sukses të një recetë për një qetësues me bazë kanabis nga një mjek, zonja Blackëell dhe bashkëshorti i saj Simon takuan një shitës kanabisi dhe i blenë lëndën të cilën e përgatiti në shtëpi duke përdorur udhëzimet e gjetura në internet.

“Unë mendova: ‘Çfarë duhet të humbas? Ai gjithsesi po vdes, efektet e saj ishin të menjëhershme, kanabisi ia lehtësoi djalit dhimbjen “, tha znj. Blackëell për” This Morning “të ITV.

Zonja Blackëell tha se priste që 14 vjeçari Deryn, i cili kishte kaluar nëpër raundet e shumta të kimioterapisë dhe radioterapisë pas diagnozës së tij në moshën 10 vjeçare, të vdiste kur mjekët thanë se asgjë tjetër nuk mund të bëhej.

Por Deryn, i cili është tani 17 vjeç, ka bërë një rimëkëmbje graduale dhe ka një punë me kohë të pjesshme si kuzhinier.

“Ka pasur shumë studime duke shikuar efektin e kanabisit në qelizat që rriten në laborator, por kjo është mjaft e përzier, duket se ka pasur efekte të ndryshme në lloje të ndryshme të qelizave të kancerit”, tha Emma Smith hulumtuese për kancerin në Mbretërinë e Bashkuar.