Doktori 85-vjeçar në pension kthehet në spital për të luftuar koronavirusin në Itali

2020-03-25 në ora 18:36

Shikoni këtë burrë. Ai është Dr. Giampiero Giron 85-vjeçar në pension dhe pranoi kohën e fundit thirrjen e vendit të tij për t’u rikthyer në vijën e parë të frontit kundër koronavirusit.

Poashtu është ndër mijëra mjekë dhe infermierë në pension që kanë bërë të njëjtën gjë shkruan This-is-Italy transmeton Gazeta Shneta.

Por në anën tjetër ekziston një shans shumë i madh që Dr. Giron të infektohet nga virusi ose ekziston një shans i madh që Dr. Giron mund të vdesë nëse sëmuret.

Por Italia do të ngrihet përsëri për shkak të burrave dhe grave si ai.

“Ata kërkuan disponueshmërinë time dhe unë ju thashë – Po u shpreh Dr.Giron.

Kur vendosni të jeni mjek, përfshiheni në çdo betejë. U betova njëherë.

Keni frikë të sëmureni? – u pytë ai.

Atëherë është më mirë të mos jesh mjek… Detyrimi im: Pavarësisht nga mosha, mjekët mund të bëjnë ndryshime edhe në këtë fazë. /Gazeta Shneta/