Doza përforcuese e Johnson & Johnson ofron 94% mbrojtje kundër COVID, sugjerojnë të dhënat

2021-09-22 në ora 21:16

Johnson & Johnson lëshuan të dhëna të reja të martën që tregojnë se një version me dy doza të vaksinës së tyre kundër COVID-19 siguron 94% mbrojtje kundër infeksionit simptomatik.

“Dëshmitë tona të mëdha të botës reale dhe studimet e fazës 3 konfirmojnë se vaksina Johnson & Johnson me një dozë siguron mbrojtje të fortë dhe afatgjatë kundër shtrimeve në spital të lidhura me COVID-19. Përveç kësaj, të dhënat tona të fazës 3 të provës konfirmojnë më tej mbrojtjen kundër vdekjes së lidhur me COVID-19”, thotë Dr. Mathai Mammen, kreu global i kërkimit dhe zhvillimit për divizionin Janssen të Johnson & Johnson përcjell Gazeta Shneta.

Duke cituar tre studime, prodhuesi i barnave thotë se administrimi i dozës përforcuese disa muaj pas marrjes së dozës së vetme rrit më tej mbrojtjen kundër COVID-19 dhe mund të zgjasë ndjeshëm kohëzgjatjen e mbrojtjes.

Dhënia e dozave 56 ditë larg njëra tjetrës, siguroi 100% mbrojtje kundër sëmundjeve të rënda dhe 94% mbrojtje kundër rasteve të moderuara deri në të rënda në Shtetet e Bashkuara, treguan provat e fazës 2.

Në nivel global, të dy dozat siguruan 75% mbrojtje kundër COVID-19 të moderuar deri në të rëndë, thotë kompania. /Gazeta Shneta/