Dritarja e pjellorisë: Ja kur duhet të bëni seks për të mbetur shtatzënë shpejt

2018-08-10 në ora 11:46

Sapo e njihni kornizën tuaj kohore për ovulacionin, planifikoni të bëni seks gjatë dritares tuaj pjellore, e cila është dy deri në tre ditë para ovulimit gjatë ditës që ju ovuloni.

Nëse nuk jeni i sigurt kur periudha juaj pjellore do të jetë, synoni të bëni seks çdo ditë ose çdo ditë të tjera gjatë javës së dytë dhe të tretë të ciklit tuaj. Në këtë mënyrë, ka mundësi që të keni spermatozoid të shëndetshëm në tubat tuaja fallopiane sa herë që trupi juaj liron vezën, transmeton Gazeta Shneta.

Një tjetër këshillë: Nëse ju dhe partneri juaj po prisni që të keni marrëdhënie seksuale deri në kohën tuaj më pjellore, sigurohuni që nuk keni kaluar shumë kohë përpara një parashikimi të thatë.

Partneri juaj duhet të shpërndajë të paktën një herë në ditët e para të periudhës më pjellore. Përndryshe mund të ketë një rritje të spermës së vdekur në spermën e tij.

Mbani në mend: Shumë lubrifikantë vaginale, duke përfshirë produktet e blera në dyqane, si dhe versionet shtëpiake si vaji i ullirit, mund të ngadalësojnë spermatozoidën. Nëse dëshironi ta përdorni një, kërkoni mjekut tuaj që të rekomandojë një gjë që është ‘miqësore’ me fertilitetin./Gazeta Shneta