A duhet të keni frikë kur foshnja juaj fle me sy hapur

2018-08-10 në ora 07:49

Fjetja me sy të hapur – që quhet ‘lagofthtalmet’ në fjalorin mjekësor – është e padëmshme, mjaft e zakonshme tek foshnjat dhe nuk tregon se fëmija juaj ka një problem gjumi.

Askush nuk e di saktësisht pse disa foshnja flenë me sy hapur. Thuhet Levy, “Financimi i askujt që bën kërkime”. Por mund të ketë diçka të bëjë me shpenzimin e më shumë kohës në gjumin REM, transmeton Gazeta Shneta.

“Fjetja me sy të hapur ndodh gjatë REM, e cila është një cikël më aktiv i gjumit”, shpjegon Levy. “Fëmijët shpenzojnë më shumë kohë në gjumin REM se sa të rriturit, rreth 50 për qind të kohës së tyre totale të gjumit”.

Konsultohuni me mjekun e fëmijës nëse fëmija juaj fle me sytë e tij të hapur për shumë orë në një kohë ose nëse sytë e tij duken të thatë ose të irrituar. Në raste shumë të rralla, keqformimi i qepallave mund t’i pengojë ata të mbyllen normalisht. Por ndryshe, mos kini frikë./Gazeta Shneta/