Dush pas lindjes, ja sa duhet të prisni

2018-01-11 në ora 17:42

Gjendja pas shtatzënisë, është një periudhë që mund të ballafaqoheni me probleme të natyrave të ndryshme.

Duhet të keni kujdes me vaskën me ujë të nxehtë, mënyra më e mirë e përdorimit është para gjashtë javëve, pasi mund të rrezikoni ndonjë infeksion.

Ndërsa sipas ekspertës, Laura Fijolek, banjot me vaskë janë të sigurt menjëherë pas lindjes., madje mund të jetë një terapi e mirë.

Uji i ngrohtë mund të zbusë riparimin episiotomik dhe të lehtësojë hemorroidet në fytyrë.

Po ashtu, mundëson që të lehtësoni tensionin dhe lodhjen që keni pasur gjatë lindjes dhe pasi jeni kthyer në shtëpi me anëtarin e ri të familjes.

Nëse keni pasur operacion cezarian, atëherë mund të ju kërkohet që të mos bëni dush për rreth një javë, derisa prerja juaj e barkut të jetë duke u shëruar.

Duhet të keni kujdes me vaskën me ujë të nxehtë, mënyra më e mirë e përdorimit është para gjashtë javëve, pasi mund të rrezikoni ndonjë infeksion.

Për çdo gjë, së pari konsultohuni me ofruesin tuaj shëndetësor./Gazeta Shneta/