A e dini çfarë ëndrra shikojnë vogëlushët tuaj?

2017-03-20 në ora 19:18

Në një hulumtim të kryer në Universitetin Virginia, u zbulua se kafshët janë paraqitur më shumë në ëndrrat e fëmijëve në krahasim me ëndrrat e te rriturve. Fëmijët përdorin kafshët për të simbolizuar dëshirat e tyre dhe frikën.

Kjo mund të jetë për shkak se fëmijët janë vetëm të interesuar në kafshë. Për më tepër, kafshët e frikshme, si luanë, gjarpërinj, krokodilë dhe ujqër, ndeshen më shpesh në ëndrrat e fëmijëve, sepse janë më të frikshëm.

Fëmijët gjithashtu duket të ëndërrojë më shumë për agresionin sesa të rriturit. Çuditërisht fëmijët ëndërrojnë për aktet agresive dy herë më shpesh se të rriturit. Kjo mund të jetë për shkak të nocionit se fëmijët janë ende duke u përpjekur për të kontrolluar impulset e tyre në mënyrë që të jetojnë dhe të funksionojnë në një shoqëri të civilizuar. Ata janë duke u përpjekur për të mbajtur impulset e tyre në kontroll.

Hulumtimi tregoi se ëndrrat e vajzave ishin më të gjata se ato të djemve. Ëndrrat e vajzave përmbanin më shumë njerëz dhe veshje. Ëndrrat e djemve ishin më shumë rreth mjeteve dhe objekteve.

Ankthet e fëmijëve shpesh rrjedhin nga të qenit të dënuar nga prindërit, kur një fëmijë është i sëmurë ose në qoftë se ka trazira në jetën e fëmijës në shtëpi.