A e dini pse duhet të qëndroni afër dritës së gjelbër?

2017-03-25 në ora 10:47

Ngjyra e gjelbër që të asocion me natyrën njihet si me e pranueshme për syrin e njeriut.

E një studim së fundmi ka treguar që ngjyra jeshile është një mjet për të lehtësuar dhimbjet.

Mohab Ibrahim, nga Universiteti i Arizonës, ndërmori këtë studim për shkak të mënyrës së pazakontë që vëllai i tij trajtonte dhimbjet e kokës.

Vëllai i tij i thoshte që nëse ulej afër pemëve , dhimbja e tij e kokës lehtësohej.

Në fillim teknika e vëllait nuk i bëri shumë përshtypje Ibrahimit , por kur ai vet pati një ditë dhimbje koke e nuk kishte ndonjë ilaç në afërsi, ai eci afër një parku dhe filloi të ndihej më mirë.

Pas kësaj Ibrahimi vendosi që të testonte efektin e dritës së gjelbër tek minjtë.

Kërkuesit vendosën një grup minjsh në një vend me dritë të gjelbër LED dhe një tjetër grup që ishte i bllokuar nga kjo dritë.

Studimi tregoi se grupi i parë ishte më tolerant ndaj dhimbjeve.

Shkencëtarët janë të sigurt në përfitimet dritës së gjelbër, por nuk janë akoma të sigurt se pse ndodh kjo gjë.