E dini sa e thellë është vagina, ja çfarë thonë ekspertët mjekësorë

2018-08-18 në ora 13:38

Vagina është një organi seksual i një gruaje, si dhe pjesë e kanalit të lindjes. Ashtu si gratë mund të kenë duar dhe këmbë me madhësi të ndryshme, madhësia dhe thellësia e vaginave gjithashtu mund të ndryshojnë.

Sipas një studimi, thellësia mesatare e vaginës është rreth 9.6 centimetra cm. Burime të tjera sugjerojnë se varg mesatar i madhësisë mund të jetë rreth 7.6-17.7 cm.

Një raport në BJOG thotë: Një Gazetë Ndërkombëtare e Obstetrikës dhe Gjinekologjisë tregon se thellësia mesatare e vaginës është rreth  9.6 cm, por thellësia dhe pamja vaginale mund të ndryshojnë shumë, transmeton Gazeta Shneta.

Në fakt, thellësia e vaginës nga hapja deri në majë të qafës së mitrës mund të matet kudo deri në 17.7 cm.

Vagina është kanali në qafën e mitrës, që ndan mitrën dhe vaginën.

Shfaqja e vulvas ndryshon shumë. Lëkura mund të jetë e njëjta ngjyrë ose e errët se pjesa tjetër e trupit. Llambia, të cilat janë “buzët” e jashtme, mund të ndryshojnë nga rreth 7-12 cm gjatësi./Gazeta Shneta/