Efektet anësore të kontraceptivëve

2017-03-18 në ora 20:39

Kontraceptivët që kanë për bazë hormonet, shpesh shkaktojnë efekte anësore të padëshirueshëm.

Mund të mos e dini se çka saktësisht toleron organizmi juaj kështu do të ishte mire të provoni disa prej tyre.

Megjithatë me poshtë ju njoftojmë me disa prej efekteve anësorë më të shpeshta dhe çfarë mund të bëni rreth tyre.

Kokëdhimbje dhe ndjeshmëri e lartë tek gjinjtë

Këto efekte largohen me kohën, mirëpo në qofte se kjo dështon provoni ndonjë lloj tjetër të kontraceptivit.

Të përzierat

Këto simptoma largohen për pak muaj. Në qoftë se nuk e keni sukses provoni që t’i merrni tabletat me ushqim.

Gjakderdhje

Kjo është një nga simptomat që i frikëson femrat më së shumti.
Provoni që t’i merrni tabletat çdo ditë në të njëjtën kohë.
Në qoftë se gjendja përkeqësohet kontaktoni gjinekologun tuaj.

Ndryshimet e disponimit

Në qoftë se kontraceptivët ju sjellin këto ndryshime në disponim, atëherë duhet të përdorni metoda jo hormonale.