Efektet e masazhit perineal para lindjes

2018-10-14 në ora 21:39

Kur është fjala për masazh perineal, kjo thënie e vjetër definitivisht vlen: Parandalimi është më e mirë se kura.

Masazhi perineal gjatë shtatzënisë përfshin shtrirjen e butë dhe manuale të indeve që formojnë kanalin e lindjes. Përfitimet nga kjo praktikë e lashtë janë studiuar nga hulumtuesit, dhe tani ka prova të forta shkencore që tregojnë se kur bëhet rregullisht në 3-4 javët e shtatzënisë.

Masazhi perineal rrit mundësinë për të dhënë fëmijën në mënyrë vaginale pa dëmtuar perineumin tuaj, i cili rezulton në një shans të zvogëluar të grisjes dhe episiotomisë, transmeton Gazeta Shneta.

Lotët periferike dhe shkurtimet kirurgjikale kërkojnë qepje, të cilat mund të zgjasin kohën e shërimit pas lindjes dhe shpesh shkaktojn dhimbje dhe mosmbajtjeje urinare ose fekale që mund të ndikojnë negativisht jetën tuaj shumë kohë pas lindjes.

Lajm i mirë është se përkushtimi i vetëm 5 minutave çdo ditë gjatë javëve të fundit të shtatzënisë duke bërë masazh perineal mund të parandalojë traumën në indet tuaja perineale gjatë lindjes./Gazeta Shneta/