Ekspertët rekomandojnë se kjo është mosha e duhur për të ngelur shtatzënë

2021-02-24 në ora 22:57

Shtatzënia është një ndër periudhat më të bukura që çdo grua ka ëndërruar ta përjetojë një moment të tillë.

Në këtë aspekt, padyshim se koha për të ngelur shtatzënë është atëherë se kur ju ndiheni e gatshme, si në aspektin fizik, emocional shkruan Parents, transmeton GazetaShneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Sipas ekspertëve dhe nënave, më poshtë mund të gjeni disa grupmosha se cila moshë është ideale për të ngelur shtatzënë.

Para se të jeni 20 vjeç: Përgjatë kësaj periudhe… “Ju gjithashtu keni të ngjarë të keni një peshë më të ulët për të ulur rreziqet e ndërlikimit të shtatzënisë, si diabeti gestacional dhe hipertensioni”, shpjegon Dr. McDonald.

Mes 20-24 vjeç: Shumica e grave në këtë moshë janë akoma shumë pjellore.

Mes 25-29 vjeç: Shumica e grave ende kanë një shans 25 përqind për të arritur një shtatzëni çdo muaj.

Mes 30-34 vjeç: Për sa i përket të mirave, të ngelurit shtatzënë në fillimin e viteve të 30-ta, ju lejon grave një sasi të konsiderueshme kohe për të shijuar vitet e tyre të moshës së rritur, për të eksploruar karrierën e tyre dhe për t’u njohur me veten e tyre./GazetaShneta/