A është e shëndetshme të mbahet fëmija në krahë?

2017-04-27 në ora 13:02

Një studim i ri tregon se përqafimi i fëmijës tuaj (në fillim dhe shpesh) ka përfitime të mëdha kur bie fjala për zhvillimin e trurit, sidomos për shtatanik.

Sipas një studimi të ri, nëna nuk duhet ta mbajë në krahë fëmijën për shumë gjatë. Dhe njëkohësisht, prekja është vendimtare për zhvillimin e një fëmije dhe në të vërtetë ka disa përfitime shumë të mëdha kur bëhet fjalë për zhvillimin e trurit.

Hulumtuesit në Spitalin e Fëmijëve Mbarëkombëtar në Ohajanë vëzhguan 125 foshnja të parakohshme dhe afatgjata për të parë se si reagojnë ndaj prekjes së butë dhe gjetën se foshnjat e parakohshme kishin më shumë gjasa të kishin një reagim të reduktuar ndaj prekjes sesa foshnjat me afat të plotë, shkruan FitPregnancy transmeton Gazeta Shneta.

Dhe shtatanikët që kishin më shumë ekspozim ndaj procedurave të dhimbshme mjekësore kishin gjithashtu më shumë gjasa të kishin një reagim të reduktuar ndaj prekjes.

“Duke u siguruar që foshnjet e parakohshme të marrin një kontakt pozitiv dhe mbështetës, siç është kujdesja e lëkurës nga prindërit, është thelbësore për të ndihmuar trurin e tyre të reagojnë ndaj prekjes së butë në mënyra të ngjashme me prekjet që përjetuan një shtatzëni të tërë brenda mitrës së nënës së tyre.” deklaroi autorja e studimit./Gazeta Shneta/