A është e sigurt të bëni dush të ngrohtë gjatë shtatzënisë?

2018-08-11 në ora 13:30

Një dush i ngrohtë mund të tingëllojë ide e mirë kur keni dhimbje të trupit gjatë shtatzënisë. Por a janë të sigurta dushet e ngrohta për gratë shtatzëna?

Megjithatë, shkenca e provon se ësht ëe sigurt që të bëhet një dush i ngrohtë gjatë shtatzënisë.. Sidoqoftë, ekspertët e shëndetit rekomandojnë gratë shtatzëna të shmangin ujin e nxehtë pasi rrit temperaturën e trupit, gjë që mund të jetë e rrezikshme për fëmijën, transmeton Gazeta Shneta.

Gjithashtu, bërja e dusheve me ujë të ngrohtë nuk janë të sigurta gjatë gjakderdhjeve vaginale ose lëndimeve membranore.

Për të parandaluar djegiet në lëkurë, provoni temperaturën e ujit me dore ose parakrahum tuaj dhe shihni nëse mjafton për ju./Gazeta Shneta/

Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.