A është IVF një mundësi e mirë për t’u konceptuar për gratë me endometriozë

2020-06-22 në ora 15:10

Viteve të fundit, shumë gra po preken nga endometrioza.Me këtë gjendje, gratë pësojnë ngërçe të rëndë në rajonin e legenit, rrjedhe të shumtë gjatë ciklit gjithashtu parandalon konceptimin.

Endometrioza zakonisht trajtohet me anë të operacionit laparoskopik ose trajtimeve hormonale; në raste të rënda, bëhet histerektomia e cila përfshin heqjen e vezoreve, qafës së mitrës dhe mitrës shkruan Parenting.FirstCry, transmeton GazetaShneta.

Sa i përket rritjes së shanseve për të mbetur shtatzënë ndërsa vuani nga endometrioza, IVF mund të jetë një mënyrë e mirë për trajtimin e gjendjes.

Trajtimi i IVF konsiderohet të jetë opsioni më i mirë dhe është po aq i mirë sa pacientët e tjerë me IVF që nuk vuajnë nga gjendja. Sidoqoftë, disa njerëz besojnë se trajtimi i IVF te pacientët me endometriozë mund të shkaktojë përkeqësimin e gjendjes.

Për shkak të dozave të estrogjenit gjatë procedurës IVF, simptomat e endometriozës mund të ndizen, duke shkaktuar probleme të rënda shëndetësore. Kjo sepse kur injektohen shumë hormone në trup, shkakton inflamacion në inde. Sidoqoftë, raste të tilla të rënda janë të rralla.

Trajtimi i IVF është provuar dhe testuar nga shumë gra me endometriozë në mbarë globin, dhe rezultatet kanë qenë fantastike./GazetaShneta/