A është normale që një fëmijë të dëshirojë të rrijë i zhveshur

2018-08-12 në ora 13:51

Të vegjëlit kanë vetëm një mënyrë për të vlerësuar pavarësinë e tyre dhe për të treguar se kanë mendimet dhe aftësitë e tyre. Mund të jetë gjithashtu një shenjë se fëmija juaj është gati të fillojë stërvitjen e vockël.

Nuk zgjat shumë që një foshnjë e determinuar të bëhet e aftë të zhvishet. Ndonjëherë është e bukur, por herë të tjera është zhgënjyese ose e vështirë, sidomos kur je në publik apo ke mysafirë, transmeton Gazeta Shneta.

Është mirë të kënaqësh dëshirën e foshnjës tënde për të vrapuar i zhveshur kur është e përshtatshme. Por është e rëndësishme të fillosh të mësosh se trupat janë privatë dhe ai duhet të veshë rroba rreth njerëzve të tjerë.

Ofroni zgjedhje të pranueshme: Pyesni nëse do të donte të vraponte rreth dhomës së ndenjes edhe tri herë më shumë dhe pastaj ta vishni. Dhe kur jeni jashtë dhe rreth ose keni vizitorë në shtëpi, përpiquni të visheni me rroba që ai nuk mund ta heqë me lehtësi.

Sidoqoftë, mos harroni se kjo është një fazë normale dhe do të kalojë. Mos bëni një punë të madhe për këtë, sepse duke qortuar atë vetëm mëson atë që të ndjehen të turpëruar nga trupi i tij dhe inkurajon atë për të vazhduar sjelljen e tij të çuditshme./Gazeta Shneta/