A është normale të eksitohem kur ushqej me gji?

2017-04-28 në ora 10:06

Nuk ka asgjë për t’u ndjerë në turp. Kjo është një përgjigje normale fiziologjike ndaj  hormoneve  të laktacionit.

Dhënia e gjirit të bën të ndjehesh mirë! Mund  të ndihmojë për të kuptuar se çfarë përgjigjet hormonale janë duke u zhvilluar.

Ndërsa ushqeni  fëmijë, prolaktina, hormoni  i njohur si “hormon i mëmësisë”  stimulon trupin për të prodhuar qumësht. Ky hormon ju jep një ndjenjë  relaksi dhe mirëqenieje.

Oksitocina, një tjetër hormon i sekretuar gjatë ushqyerjes me gji, i bën  gjëndrat  të tkurren , duke çliruar qumësht në tuba, sinuset e  qumështit  dhe në gojën  e fëmijës suaj.

Ky hormon është përgjegjës për një ndjesi si  shpim gjilpërash që disa nëna ndjejnë  para një refleks nxjerrje  qumështi, apo dhimbje pas lindjeje të  mitrës ndërsa ushqeni me  gji.

Oxytocin gjithashtu shkakton kontraktimet gjatë lindjes dhe kontraktimet e  kënaqësisë  gjatë orgazmës. Sasi të ndryshme të oksitocinës i atribuohen këtyre  kontraktimeve të  ndryshme.

Eksitimi që përshkruani ndërsa ushqeni fëmijën  mund të jetë rezultat i fuqizimit dhe kënaqësisë  që ndjeni duke  ditur se po njihni të gjitha nevojat ushqyese dhe emocionale të fëmijës suaj në gji.