Fakte interesante rreth lëkurës së foshnjës suaj

2018-09-18 në ora 13:59

I posalinduri juaj është jeta juaj! Ardhja e tij në jetë e shton gëzimin tuaj, por mund të ju shqetësojë lëkura e fëmijës suaj. Dhe me të drejtë, pasi lëkura e foshnjës shfaq disa ndryshime drastike në një hapësirë të shkurtë kohore transmeton Gazeta Shneta.

  1. Çfarë është kjo ngjyrë të lëkurës?

Shumica e të posalindurve lindin me një ngjyrë të kuqe në vjollcë të lëkurës, ku mund të habiteni kur ta shihni. Por kjo nuk është asgjë për tu shqetësuar për këtë. Pavarësisht nga raca të gjithë foshnjat e porsalindura shfaqin orientim të ngjashëm të lëkurës menjëherë pas lindjes.Kjo ndodh për shkak të mungesës së përkohshme të oksigjenit të shkaktuar nga kompresioni i kordonit të kërthizës gjatë lindjes. Sapo mushkëritë e foshnjës rifillojnë pompimin dhe oksigjeni hyn përsëri në qarkullimin e gjakut, ngjyra e lëkurës do të kthehet në normale.

  1. Flokët e trupit

Gjatë tremujorit të dytë të gjitha foshnjat zhvillojnë flokë të imëta në të gjithë trupin. Edhe pse zakonisht largohen në mitër, disa foshnje e veçanërisht ato të cilat lindin më herët mund të vazhdojnë të kenë flokë edhe pas lindjes. Sidoqoftë, ky flokë largohet shumë shpejt, gjë që është absolutisht normale.

  1. Lëkura e hollë me yndyrë

Ende kur foshnja është brenda mitrës lëkura është e mbuluar me një shtresë të hollë dhe të butë. Kjo shtresë e butë, me vaj mbron lëkurën delikate të foshnjës. Ajo gjithashtu punon si një mekanizëm mbrojtës i lëkurës brenda dhe jashtë mitrës për të ndihmuar në mbajtjen e lagështisë së lëkurës së foshnjës. Pra, mos u përpiqni ta lani shumë shpesh. Konsultohuni me mjeun para se ta bëni këtë./Gazeta Shneta/.

– Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.