Faktorët që shkaktojnë pagjumësinë

2018-08-16 në ora 09:26

Të gjithë njerëzit përballen me pagjumësi në një periudhë në jetën e tyre dhe ka shumë faktorë që mund të shkaktojnë atë edhe pse ne nuk jeni të vetëdijshëm.

Mbi 60 milionë njerëz vuajnë nga pagjumësia çdo vit dhe zgjohen në mëngjes të lodhur dhe të pakënaqur.

Pagjumësia zakonisht zgjat nga disa ditë në muaj apo edhe vite, transmeton Klan Kosova.

Ka 2 lloje të pagjumësisë: Pagjumësia primare e cila nuk ka një shkak themelor apo pagjumësia sekondare e cila ka një shkak të veçantë.

Pagjumësia që ndryshe njihet edhe si ‘Insomnia’ mund të jetë akute ose kronike. Sido që të jetë, ka faktorë të ndryshëm që mund të kontribuojnë në të.

Ankthi, stresi, depresioni, seksi, mosha e barnat janë disa nga faktorët.