Fëmija me temperaturë të lartë: Kur duhet ta dërgoni tek mjeku

2018-08-17 në ora 16:37

Nëse jeni prind, ndoshta keni luftuar me pyetjen më shumë se një herë kur fëmija juaj sëmuret: A duhet ta telefonoj doktorin?

Nëse i vogli juaj ka ethe, kollë apo dhimbje, momenti vjen gjithmonë kur pyesni nëse është koha për të marrë këshilla nga një profesionistë mjekësor në atë që duhet të bëni më tej.

R. Bolton nga Nashville, mori një mësim se kur do të bënte “thirrjen” kur ajo ishte 9 muaj në punën e saj të re: duke qenë një nënë në fillimet e saj. Ajo kontrolloi djalin e saj para se të kthehej natën dhe menjëherë e dinte se diçka nuk ishte në rregull.

“Ai flinte mirë në gjumë, por ai po digjej”, thotë ajo. “Ne kemi matur temperaturën e tij dhe ajo ishte 39.4 gradë  më e larta që kishte pasur ndonjëherë’’, transmeton Gazeta Shneta.

Instinkti i saj i parë ishte të thërrisnin pediatrin, por ishte 11 paradite. A guxonte ajo?

Me një fjalë: Po. Nëse është për ilaçe, sëmundje të vogla, lëndime, madje këshilla për prindër, gjithmonë duhet të ndiheni të lirë ta telefononi zyrën e pediatrit.

“Ka të gjitha llojet e informatave të mrekullueshme – si në libra dhe në internet”, thotë Robert Mendelson, një pediatër në Portland.

“Por kur të vijë koha dhe po përpiqeni të vendosni, ‘A është fëmija im i sëmurë aq sa ta telefonojë pediatrin për këtë informacion apo për atë informacion?’ Përgjigjja është, gjithmonë bëjeni, përgjigja është çdo herë po./Gazeta Shneta/