Fëmijët e pa vaksinuar janë më të shëndetshëm? Ja çfarë thonë studimet e fundit

2017-05-18 në ora 09:16

Studimi më i fundit tregon se fëmijët e pa vaksinuar janë më të shëndetshëm sesa ata që kanë kryer vaksinat.

Ky studim tregon se fëmijët e pa vaksinuar janë ata që vuajnë më pak nga alergjitë e hundës, kanë më shumë aftësi për të mësuar, kanë përqindje më të ulët për t’u sëmurur nga pneumonia.

Pjesë e këtij studimi janë bërë 43% e fëmijëve në Amerikë dhe rezultatet kanë qenë tronditëse për prindërit.

Fëmijët e vaksinuar kanë tre herë më tepër gjasa për t’u prekur nga autizmi.

Fëmijët e vaksinuar kanë 30 % më tepër gjasa për të qenë alergjik sesa ata që janë të pa vaksinuar.

Fëmijët e vaksinuar përdorim 22 % më shumë ilaçe sesa fëmijët që nuk janë vaksinuar.

Fëmijët e pa vaksinuar rrezikojnë katër herë më shumë sesa fëmijët e pa vaksinuar për të qenë të paaftë në punë.

Fëmijët e vaksinuar në 40% të rasteve diagnostikohen me pneumoni

Fëmijët e vaksinuar kanë 30% më tepër mundësi për t’u prekur nga infeksionet e veshëve.

Fëmijët e vaksinuar diagnostikohen 2.5 herë më shumë sesa ata të pa vaksinuar.

Nga studimi rezultoi edhe se 95% e fëmijëve në Amerikë janë të vaksinuar.

“Për mua këto të dhëna janë shqetësuese, nuk e di se çfarë mund të ndodhë me këta fëmijë kur të plaken”, – ka thënë një nga mjekët që kanë qenë pjesë e këtij studimi.

Ky studim është paraqitur edhe në një libër të gastronomit më të mirë në SHBA, Roberts Mendelsohn. Në këtë libër janë trajtuar edhe rastet e fëmijëve të vaksinuar që kanë vuajtur nga Hepatiti A dhe B./ JOQ.al