Foshnja refuzon të ushqehet, dërgoni tek mjeku porsa të vëreni këto shenja

2018-02-02 në ora 10:35

Hydrocephalus është një gjendje kur lëngu i tepërt mbetet në tru, duke shkaktuar që truri dhe kafka të fryhen.

Lëngu cerebrospinal është një lëng i qartë që qarkullon brenda sistemit nervor për të siguruar ushqim dhe zbutjen e trurit dhe palcës kurrizore.

Cilat janë simptomat e Hidrocefalitit tek fëmijët?

Ënjtje e pazakontë e kokës që është shenja e parë dhe më e hershme tek foshnjat. Diametri i kafkës do të rritet çdo ditë e më shumë, transmeton Gazeta Shneta.

Kafka zgjerohet dhe bëhet një vend i zbehur dhe i butë në kokën e foshnjës.

Po ashtu, simptomë tjetër konsiderohet edhe kur fëmija lëviz sytë ngadalë, apo shikon në pjesë të caktuara pa lëvizur sytë shumë.

Fëmija nuk do të dëshirojë të ushqehet siç duhet kur të filloj ënjtja e kokës. Po ashtu, paraqitet vjellja e zakonshme tek foshnjat.

Nëse shihni se foshnja juaj bëhet më nervozë, atëherë kjo është një simptomë tjetër e hidrocefalitit.

Kjo normalisht është një gjendje alarmante dhe duhet ta dërgoni foshnjën menjëherë tek mjeku./Gazeta Shneta/