Foshnjat të lindura me prerje cezariane lindin me më pak baktere që iu duhen, studim

2020-10-02 në ora 20:30

Kohëve të fundit lindjet me prerje cezariane janë dyfishuar. Megjithëse mjekët bëjnë thirrje që të bëhen lindje me prerje cezariane.

Ndërsa seksionet C zakonisht bëhen për të siguruar që nëna dhe fëmija i saj të mbijetojnë nga lindja, prindërit shpesh pyesin nëse dëmton shëndetin e fëmijës ndërsa ata rriten, transmeton Gazeta Shneta.

Sipas studimeve, foshnjat e lindura nga prerja cezariane u mungojnë mikrobet e rëndësishme në zorrë që mund t’i bëjnë ata të prirur ndaj kushteve shëndetësore më vonë në jetë.

Ndërsa i porsalinduri kalon nëpër vaginë, ajo merr disa baktere nga nëna që janë të rëndësishme për shëndetin e foshnjës. Këto baktere vazhdojnë të formojnë mikrobiomën e foshnjës së porsalindur.

Shumë studime të tjera kanë identifikuar rreziqe të tjera për shëndetin e një foshnje cezariane, siç janë rreziku më i lartë i problemeve të frymëmarrjes dhe mungesës së hekurit për shkak të rrjedhjes më të vogël të gjakut nga placenta tek fëmija. /GazetaShneta/