Foshnjet e lindura me një defekt të zemrës –  Historia e Gaurit fatsjellëse

2019-08-25 në ora 13:13

“Gauri ka një temperaturë.” I shqetësuar Seema (e ëma) i tha Raj (burrit të saj). Prej asaj kohe, çifti ishte në klinikën e pediatrit që mbante fëmijën e tyre dy muajsh.

Historia ishte me ethe që një ditë, duke luhatur rreth disa gradë… Nuk kishte më simptoma dhe bebi ishte në gjendje të ushqehej siç duhet pavarësisht etheve rrëfen e ëma për revistën Parenting.firstcry. transmeton Gazeta Shneta.

Ndërsa mjeku po e ekzaminonte, ai dëgjoi diçka që nuk ishte normale si zhurmë në zemër…

Bebi juaj, “ka lindur ndoshta me një defekt të zemrës “, tha ai. Kur i dëgjuan këto fjalë, bota u përmbys. Lotët filluan në sytë e Seemës. “A ka ndonjë shpresë?”, Pyeti ajo me padurim.

“Epo, murmuriti mund të ishte i parëndësishëm dhe defekti mund të shërohej vetë me katër muaj.

Ejani pas një muaji dhe deri atëherë, nuk ka nevojë të shqetësoheni, por mbani një orë të zgjuar nga ajo “, shpjegoi mjeku. Të gjithë të copëtuar nga brenda, u nisën për në shtëpi.

Gauri tani ishte tre muajsh, duke ushqyer si duhet dhe një fëmijë relativisht i shëndetshëm.

Ishte vizita e saj e dytë për tek te mjeku. Ajo po fitonte peshë dhe ishte aktive. Këtë herë, në ekzaminim, murmurija ishte e dobët, por e vazhdueshme…

Kështu që, çifti u këshillua të shkonte ekzaminimet të mëtejshme të zemrën e saj – Echo. Atyre u shpjeguan se nëse defekti vazhdonte, nuk do të kishte asnjë mënyrë tjetër për ta trajtuar atë, përvec  kirurgjisë.

Pas dy javësh ata morën një takim për Echo i cili u krye në një qendër aty pranë. Raporti ishte në pritje. Këta prindër të rinj ishin duke u lutur për shëndetin e mirë të fëmijës së tyre.

Kur erdhën raportet, “Asnjë defekt i zemrës nuk u zbulua” ishte përshtypja. Ishte një moment i gëzimit të madh për ta.

Ata nxituan te mjeku dhe ai u tha atyre se ishte një defekt i zemrës që shërohej vetë. Prindër me fat ata ishin.

Një në njëqind foshnje lind me një defekt në zemër. Disa shërohen me kohën, ndërsa të tjerët mbeten këmbëngulës në varësi të ashpërsisë.

Prandaj, mbani një orë të zgjuar nëse fëmija juaj ushqehet siç duhet apo jo, dhe fiton peshë apo jo. /Gazeta Shneta/