Frutat e thatë, sekreti i shtatëzanisë së shëndetshme

2017-07-20 në ora 15:10

Të qenurit shtatëzënë është vet lumturia për femrat. Në të njejtën kohë, kjo periudhë është sfidë për shëndetin tuaj, sepse duhet të mendoni edhe për shëndetin e bebes ende të pa lindur, prandaj një regjimi ushqimor për shtatëzëna bëhet shqetësimi juaj më i madh.
Ushqimet për shtatëzëna duhet të përmbajnë materie ushqyese të mjaftueshme si minerale, vitamina, proteina, dhe fibra me sasi të konsiderueshme për të dy ju, edhe beben edhe juve.
Fatmirësisht, ekzistojnë shumë ushqime natyrale që i ofrojnë të gjitha këto, dhe ju mund t’i hani çdo ditë secilën.

Ja disa nga frutat e thata që janë tejet të rëndësishme të jenë pjesë e regjimit tuaj ushqimor:

Bademi
Lejthia
Arrat
Kikiriku
Hurmet
Frutat e egra të thata
Rrushi
Ananasi i thatë
Kajsia e thatë
Boronica e kuqe.

Të gjitha këto përmbajnë hekur, kalcium, magnezi, fibra, minerale, vitamina, dhe shumë përbërës tejet të rëndësishëm për organizmin tuaj.
Në qoftëse ende nuk keni dëgjuar për to, filloni që nga sot t’i konsumoni në përditshmërin tuaj. /Gazeta Shneta/