Gjakderdhja gjatë ovulacionit – çfarë duhet të dini

2020-03-10 në ora 18:51

Nëse keni vërejtje edhe kur periudha juaj nuk është e duhur, mund të jetë gjakderdhja nga implantimi, një nga treguesit e parë të shtatzënisë.

Por, gjakderdhja mund të jetë vetëm një tregues i ovulacionit shkruan parenting.firstcry, transmeton GazetaShneta

Gjakderdhja e ciklit të mesëm është njollosje ose gjakderdhje e cila mund të ndodhë për shkak të ovulacionit, anomalive në qafën e mitrës, endometriozës, etj.

Shumë gra supozojnë se gjakderdhja e ciklit të mesëm është një shenjë e shtatzënisë. Njoftimi i ovulacionit është një shenjë e mirë e pjellorisë, por jo gjithmonë do të thotë shtatzëni.

Gjakderdhja e ovulacionit zgjat një ose dy ditë dhe është rozë e çelët ose kafe. Rrjedha është e lehtë dhe shoqërohet me mukus të qafës së mitrës dhe dhimbje barku.

Ndërsa askush nuk mund të përcaktojë shkakun e saktë të gjakderdhjes gjatë ovulacionit, këtu janë disa shkaqe të mundshme:

-Ndërsa niveli i estrogjenit ulet gjatë ovulacionit, trashësia e rreshtës së mitrës zvogëlohet dhe fillon të derdh indet. Kjo mund të jetë origjina e gjakderdhjes gjatë ovulacionit.

-Kur lëshohet një vezë, gjëndra e pjekur shpërthen nga vezori dhe mund të këputet, duke çuar në gjakderdhje.

-Ndryshimet e shpejta hormonale gjithashtu mund të çojnë në njollë të ovulacionit.

-Shkaqe të tjera përfshijnë provimin e kontraceptivëve të rinj, thatësinë vaginale, dëmtimin vaginal, nivelet e ulëta të tiroides, PCOS, STD, kist ovarian, fibroids mitrës, polipet, shtatzëninë ektopike dhe madje edhe kancerin./GazetaShneta/