Gjërat që duhet t’i bëni gati para se foshnja të vij në jetë

2020-06-12 në ora 21:29

Shumë nëna ndërtojnë “fole” pasi lindja e foshnjës së tyre afrohet. Ata përgatisin shtëinë e tyre duke gatuar dhe pastuar.

Vërifikoni shtëpinë tuaj

Filloni pastrimin përpara se foshnja juaj të rritet dhe të prekë gjërat.

Mbuloni të gjitha prizat elektrike

Vendosni shulet e sigurisë në dyert e kabinetit

Vendosni të gjitha ilaçet, kimikatet ose substancat e rrezikshme jashtë mundësive ose siteve.

Bleni dhe instaloni një vend në veturë për foshnjën tuaj

Përpara lindjes, instaloni një vend të pasëm në makinën tuaj. Ndiqni udhëzimet e prodhuesit dhe praktikoni rregullimin e shiritave dhe kopsave. Shpesh mund të gjeni një ekspert të çertifikuar për sigurinë e pasagjerëve për fëmijë në spital, stacion policie ose diçka tjetër.

Bëni gati fëmijët e tjerë dhe kafshët shtëpiake

Bisedoni me fëmijët më të vjetër për jetën me një fëmijë të ri. Nëse vëllezërit dhe motrat janë mjaft të rritur, sqaroni se si foshnja do të ketë nevojë për ndihmën dhe vëmendjen e tërë familjes. Përfshirni ata në sa më shumë aspekte që është e mundur. Mbase le ta zgjedhin veshjen në shtëpi të foshnjës.

Zgjidhni një pediatër

Pyetni prindërit që ju besoni për merat e mjekëve të tyre për fëmijë. Ose kontrolloni me mjekun tuaj obstetër. Takohuni personalisht me të paktën dy mjek. Pyetni për orët e punës, nëse mjekët ose infermierët janë të disponueshëm përmes telefonit ose postët elektronike dhe urgjencave pas orarit.

Kontrolloni kujdesin ditor

Nëse përfundimisht do t’ju duhet kujdes për fëmijën, filloni të shikoni tani. Kjo ju jep kohë të vizitoni qendrat e kujdesit ditor ose vendet e intervistimit dhe të merrni listat e pritjes.

Bëni planet e gjumit

Foshnjat e reja nuk janë gjithmonë gjumi më i mirë. Për të iu ndihmuar ju dhe partnerin tuaj të pushoni, merrni kthesën duke e ngritur fëmijën nëse mundeni.

Përgatituni për ushqyerjen me gji

Lëreni partnerin dhe mjekun tuaj të dinë që ju doni të ushqeni me gji. Konsideroni të merrni një klasë të ushqyerjes me gji dhe pyesni mjekun tuaj të rekomandojë një konsulent laktacioni.

Pako për spitalin

Rreth një muaj më parë, paketoni një qese dhe vendoseni në një vend të lehtë për ta parë. Përfshini rroba, brazda, pantofla ose çorape që nuk rrëshqasin, fasha, letra për banjo, planin e lindjes, shtoni vedhje, pelena dhe batanije për fëmijën tuaj. /GazetaShneta/