Gjërat që duhet t’i dini kur udhëtoni gjatë shtatzanisë

2020-06-14 në ora 16:00

Gjatë COVID-19 pritet që gratë të kenë pyetje dhe shqetësime në lidhje me udhëtimet gjatë shtatzanisë.

Andrea Alexander është një obstetër-gjinekologe dhe jep disa këshilla se si të jeni gati gjatë udhëtimeve. Nëse vendosni të bëni një fluturim tani ose pas pandemisë, këtu është një udhëzues gjithëpërfshirës nga Dr. Alexande.

Kur është koha më e mirë për të udhëtu?

Koha më e mirë për të udhëtu është në mes të shtatzanisë tuaj, tremujori i dytë, midis javëve 14 dhe javës 28. Gjatë tremujorit të dytë, energjia juaj është kthyer, sëmundja e mëngjesit zakonisht është zgjidhur dhe është akoma mjaft e thjeshtë për t’u marrë. Duhet të din igjithashtu se urgjencat më të zakonshme obstetrike ndodhin në tremujorin e parë dhe të tretë, kështuqë përpiquni të shmangni udhëtimet gjatë këtyre kohërave.

Çfarë duhet të bëni para se të udhëtoni?

Vizitoni mjekun tuaj dhe mbajini ato të azhurnuar për planet tuaja të udhëtimit. Ata mund të jenë të gatshëm t’ju përshkruajnë disa ilaçe dhe udhëzime se si dhe kur t’i merrni ato për të parandaluar vjellje, urth, gaz ose konstipacion. Merrni ilaçe me vete.

A duhet të shmangni ndonjë gjë gjatë udhëtimit?

Pavarësisht nëse jeni në rrugë apo në qiell, të vishni rripin e sigurimit si duhet dhe në çdo kohë është me shumë rëndësi. Vendoseni rripin në anën e barkut tuaj dhe në të gjithë qendrën e gjoksit tuaj dhe rripin e poshtëm poshtë barkut. /GazetaShneta/