Gjërat që duhet t’i mbani në mend nëse keni pasur abort spontan më shumë se një herë

2020-10-19 në ora 23:38

Ndërsa ngeleni shtatzënë është një përvojë e bukur në vetvete, një abort spontan mund të lodhë fizikisht dhe në mënyrë emocionale.

Mund të shkaktohet ose nga një aksident, ndikim i rëndë në trupin e nënës dhe madje edhe zakone të pirjes së duhanit, transmeton Gazeta Shneta.

Kontrolloni rregullisht temperaturën

Sigurohuni që të kontrolloni temperaturën tuaj për një javë pas abortit. Regjistroni temperaturën tuaj çdo ditë dhe raportojeni te mjeku.

Gjakderdhja mund të vazhdojë për 4 javë

Zakonisht gratë përjetojnë një gjakderdhje periudhe pasi kanë abortuar. Kjo gjakderdhje mund të ndodhë si diktim, ndërsa disa gra gjithashtu përjetojnë rrjedhje të mëdha.

Ngërçe dhe dhimbje

Gratë gjithashtu mund të përjetojnë ngërç dhe dhimbje barku pasi kanë kaluar një abort spontan. Këto ngërçe nuk janë gjë tjetër veçse një mënyrë për pastrimin e mureve të mitrës.

Shmangni marrëdhëniet seksuale

Marrëdhëniet seksuale duhet të shmangen me çdo kusht derisa të ndalojë gjakderdhja. Kjo do t’i japë kohë të mjaftueshme trupit të nënës që të kthehet në normalitet.

Prisni për 5-6 javë para se të konceptoni

Është më mirë të presësh të paktën një muaj para se të përpiqeni të mbeteni shtatzënë. Sigurohuni që të keni kaluar një cikël menstrual pasi keni vuajtur nga një abort spontan pasi kjo do të ndihmojë në riparimin e mitrës. /GazetaShneta/