Gjërat rezervë që duhet t’i mbajë secili prind në veturë

2017-03-30 në ora 10:50

Të gjithë nga ne kemi nga ato momente kur fëmijët tanë nuk mund të presin për të marrë një nga ushqimet apo gjërat e preferuara.

Duke filluar që nga gjërat më esenciale e deri te ato më të sofistikuara, duhet të jeni të përgatitur, madje edhe nëse rruga që bëni është shumë e shkurtë. Në vazhdim, kemi rrumbullakësuar 15 gjëra më elementare që duhet ti mbani për hir të fëmijëve dhe pastërtisë suaj.

Batanije apo peshqir

Batanije shtesë apo edhe peshqirë janë të mirë për ngrohtësi gjatë një gjumi spontan apo për pastrimin e derdhjeve të mëdha në makinë.

Palloma të lagura

Qoftë për probleme të vockla apo gishta ngjitës, ju kurrë nuk do të pendoheni për këto palloma të lagështa që janë shumë të dobishëm.

Çantë shtesë me pelena

Nëse keni foshnje apo fëmijë të vogël, ruani një çantë shtesë me pelena përveç atyre të rregullta me të gjitha mjetet e domosdoshme. Kur fëmijët tuaj të rriten me kalimin e kohës, është mirë që çdoherë të mabni me vete një çantë me të gjitha mjetet e nevojshme sipas moshës përkatëse.

Ombrellë

Askush nuk mund të parashikojë motin, por ne mund të parashikojmë se nës enuk i kemi mjetet e nevojshme sa e papërshtatshme do të ishte për ne dhe fëmijët tanë të trajtoheshin nëpër shi! Mbani Gjithmonë një ombrellë me vete diku në makinë.

Detergjent sanitar i duarve

Kush e din se ku kanë prekur ato gishta të vegjël?mbani detergjent sanitar me vete pa kemikale që ta përdorni para ndonjë ushqimi, apo para se ti fusin fëmijë duart në gojën e tyre.

Related image

Faculeta

Lehtësoni gjërat në fytyrën e ndjeshme të fëmijës suaj gjatë “hundëve të lëngshme apo që rrjedhin në makinë” – një letër higjienike do të kryente shumë punë.

Shishe plastike me ujë

Gjithmonë është një ide e mirë që të mbani ujë shtesë për fëmijë të etur! Kjo mund të jetë shumë e nevojshme sidomos gjatë ditëve të nxehta, kur keni nevojë për ekstra hidratim dhe ujë të freskët.

Lodra

Asnjëherë mos shkoni ndokund pa lodrat shtesë apo ndonjë arush pellushi! Ato mund të jenë mjetet argëtuese me të cilat fëmijët tuaj do të kënaqen gjatë ndonjë udhëtimi të mërzitshëm.

Pjatë fëmijësh

Nëse fëmija juaj është në procesin e trajnimit të mbajtjes dhe përdorimit të pjatës për tu ushqyer vet, kjo është një ide e shkëlqyer që të mbani një pjatë portative në dorë në rast të emergjencave.

Kapelë dhe mbrojtëse xhami nga dielli

Dielli mund të dërgojë disa rreze të ashpra në sytë e të vegjëlve tuaj, kështuqë mbani kapelë apo mbrojtëse të dritares nga dielli, që të ndihmoni bllokimin e rrezeve të dritës.

Prerës të rripit të sigurimit

Në rast emergjence- por kryesisht për rehatinë e mendjes suaj- ruani një mjet që pren rrypin e sigurimit në kutinë tuaj të mjeteve.

Krem me faktor mbrojtës

Zgjidhni krem me factor mbrojtës që ta përdorni çdo ditë. ‘Babo Botanical’ ka përmbajtje të lartë të oksid zinkut dhe nuk le njolla të bardha në lëkurën e fëmijëve tuaj.

Rroba për ndrrim shtesë

Related image

Aksidentet ndodhin, kështuqë mbani fëmijët tuaj me rroba të pastra dhe të thata në rast se bie ndonjë shi apo fëmijët bëhen pis nga derdhja e ndonjë ushqimi ose papastërtie tjetër.

Ushqime të thata që nuk prishen

Është në rregull që të mbani ushqime të shëndetshme në makinë në rast se ankoheni për stomak bosh, por gjithmonë tentoni të zgjidhni ndonjë ushqim që qëndron për një kohë më të gjatë.

Kutia e ndihmës së parë

Asnjëherë nuk mund ta dini se kur mund të keni nevojë të lidhni ndonjë dëmtim apo prerje në trup, kështuqë gjithmonë mbani një kuti të ndihmës së parë me të gjithë mjetet e nevojshme.