Gjinekologët japin këshilla për të shmangur cistat e shkaktuara nga marrëdhëniet

2020-03-01 në ora 16:01

Cisti është infeksion ose inflamacion në fshikëzën të shkaktuar nga bakteret që jetojnë në trup, veçanërisht në rajonin e zorrëve.

Edhe pse nuk konsiderohet një sëmundje seksualisht e transmetueshme, cistat mund të kenë lidhje me marrëdhëniet seksuale, transmeton Gazeta Shneta.

Një zakon tepër i thjeshtë për të shmangur problemet me cista është që të urinojnë menjëherë pas marrëdhënieve intime.

Sipas gjinekologës Dr. Mariana Maldonado, urinimi pas marrëdhënieve seksuale zvogëlon rrezikun e cistave duke pastruar uretrën nga brenda në pjesën e jashtme.

Gjinekologia shpjegon se kur urinoni menjëherë pas seksit, aciditeti i urinës parandalon bakteret që shkaktojnë cista.

Faktorët e tjerë që mund të shkaktojnë infeksione urinare përveç mikrotraumave janë sëmundjet seksualisht të transmetueshme, sëmundjet e fshikëzës dhe prostatës, gurët në veshka, diabeti i pakontrolluar, dehidratimi dhe zakoni i keq i mbajtjes së urinës për një kohë të gjatë. /GazetaShneta/