Gra, nëse hani këtë ushqim gjatë shtatzënisë do keni fëmijë më të mençur

2018-09-22 në ora 19:36

Peshku është një nga ato ushqime që shpesh mund të shkaktojnë konfuzion. Por studiuesit kanë shtuar një pjesëtjetër në enigmën që ka potencialin të prekë fëmijën tuaj edhe pas lindjes.

Një studim i kohëve të fundit ka zbuluar se gratë mund të përmirësojnë zhvillimin e tç shikuarit të foshnjës në bark, sidhe funksionit të trurit duke rregullisht duke ngrënë peshk yndyror gjatë shtatzënisë, transmeton Gazeta Shneta.

Studimi krye nga Kirsi Laitinen i Universitetit të Turku-t dhe Spitalit Universitar në Finlandë, si dhe u botua në revistën Pediatric Research.

Hulumtuesit krahasuan 56 nëna dhe fëmijë të tyre, duke marrë parasysh ushqimet që hanin gjatë shtatzënisë, si dhe faktorë të tjerë, si: pesha, presioni i gjakut, niveli i sheqerit në gjak dhe duke kontrulluar njëherësh nëse ata konsumonin duhan dapo kishin diabetin.

Besohet se shtatzënia dhe ushqyerja me gji janë periudhat e rëndësishme për zhvillimin e trurit në foshnje. Hulumtuesit shpresuan të provojnë se acidet yndyrore të gjetura në peshk mund të ndihmojnë në formimin e qelizave nervore që kanë lidhje me vizionin dhe sidomos retinën. T

Të njëjtat acide yndyrore janë gjithashtu të rëndësishme në formimin e sinapave që janë jetësore në transportimin e mesazheve ndërmjet neuroneve në sistemin nervor./Gazeta Shneta/

Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.