Gratë shtatzëna po shpejtojnë lindjen e tyre duke pirë kafe

2018-08-04 në ora 11:17

Kafeja ka shumë përfitime shëndetësore – mund të ndihmojë stërvitjen tuaj, t’ju ndihmojë të përqendroheni dhe t’ju japë një nxitje humoresh. Disa nëna shtatzënë në internet duket se mendojnë kështu.

Ajo që është quajtur “metoda me kafe” inkurajon gratë shtatzëna, datat e tyre të duhura kanë goditur dhe duan të shtyjnë procesin e lindjes për t’u mbledhur mbi një tualet ose një tas të mbushur me shije kafeje për 20 minuta.

Ky trik ka qenë duke lundruar nëpër bordet e mesazhit të internetit të shtatzanisë që nga viti 2013, dhe gratë shtatzëna ende janë duke u përpjekur dhe debatuar, transmeton Gazeta Shneta.

Dr. Moore nuk rekomandon që nënat shtatzëna të provojnë metodën e vockël të kafesë, sepse duke qenë kaq afër kafës së nxehtë, ato mund t’i vënë në rrezik djegieje ose infeksioni.

“Indet e vaginës dhe vulvës janë shumë të ndjeshme ndaj nxehtësisë. Djegia dhe nxehtësia gjithashtu mund të ndryshojnë florën vaginale dhe të ndryshojnë ekuilibrin e baktereve të mira dhe të këqija që më pas krijojnë mjedisin e përsosur për maja, të cilat gratë e marrin sidomos gjatë shtatzënisë “, thotë Dr Moore.

Në vend të avullimit të kafesë, Dr. Minkin beson se do të ecin, të notojnë ose të bëjnë seks, këto janë mënyra më të sigurta për t’u përpjekur të bëhen punëtorë./Gazeta Shneta/