Gratë të cilat kanë këtë gjatësi kanë probleme serioze me lindjen e foshnjës

2018-04-26 në ora 15:35

Shtatzënia është një kapitull i bukur në jetën e një gruaje. Është koha kur ajo duhet të kujdeset maksimalisht për veten, të hajë, të marrë pushim të duhur dhe të mbajë veten.

Njerëzit shpesh thonë se ajo që hani dhe pini gjatë shtatzënisë mund të ndikojë në rritjen dhe zhvillimin e fëmijës suaj.

Prandaj, është shumë e rëndësishme që të konsumoni ushqimin e duhur dhe të siguroni zhvillimin e përsosur të fëmijës suaj.

Një studim i ri i kryer nga Qendra Kërkimore e Prematurimit të Dimes – Ohio Cooperative ka treguar se femrat të cilat janë më të shkurtëra në lartësi kanë një shans më të lartë të lindjes së parakohshme, transmeton Gazeta Shneta.

Megjithatë, nuk është vetëm lartësia që ndikon në lindjen dhe rritjen e fëmijës suaj, por faktorë të tjerë si ushqimi dhe mënyra e jetesës gjithashtu mund të ndikojnë në lindjen e fëmijës suaj.

 

Sidoqoftë, gratë e shkurtra mund të kenë disa komplikime kur bëhet fjalë për lindjen e fëmijës.

Lindja e parakohshme është diçka që shqetëson shumicën e prindërve. Por çfarë do të thotë pikërisht lindja e parakohshme?

Foshnja që ka lindur para se të përfundojë 37 javë quhet si një fëmijë i parakohshëm. Lindja e parakohshme lidhet zakonisht me çrregullime të frymëmarrjes dhe tretjes.

Disa studime kanë vërtetuar se lartësia e një nëne është e lidhur me lindjen e fëmijës së saj.

Pesha e një fëmije varet shumë nga lartësia e nënës. Meqenëse mitra e një gruaje të shkurtër është më e vogël në përmasa, foshnja nuk ka hapësirë ​​të mjaftueshme për t’u rritur brenda mitrës.

Nëse jeni të shkurtëra dhe jeni gati për të lindur, nuk ka absolutisht nevojë për t’u shqetësuar.

Ushqimi i duhur, marrja e pushimit të duhur dhe ruajtja e shëndetit tuaj është gjithçka që ju nevojitet për lindjen e një fëmije të bukur dhe të shëndetshëm./Gazeta Shneta/