Gripi që shërohet vetëm me marrëdhënie seksuale

2018-01-13 në ora 17:55

Një lloj gripi, i njohur si “Aussies” shërohet vetëm përmes marrëdhënies seksuale. Këtë e vërtetuan disa ekspertë të Univiersitetit ‘Wilkes’ në Pensilvani, të cilët e hulumtuan këtë lloj gripi.

Hulumtuesit shpjegojnë se seksi mund të rrisë prodhimin e Imunoglobulin A, një antitrup që lufton infeksionin dhe mund të ndihmojë në mbrojtjen e njerëzve nga infektimi i viruseve, shkruan Daily Mirror.

Sipas këtij studimi, njerëzit që flinin me partnerin e tyre një herë ose dy herë në javë kishin 30% më shumë imunglobulinë A, sesa ata që nuk kryenin marrëdhënie seksuale.

Rezultatet e mëhershme kanë treguar se marrëdhënia mund të ndihmojë në uljen e niveleve të stresi.

Njerëzit që vuajnë nga gripi Aussies ka arritur në 18 persona, të cilët po trajtohen në mënyrë mjekësore./IndeksOnline/