Gruaja që mbeti shtatzënë dy herë brenda dhjetë ditëve!

2017-05-22 në ora 08:05

Një çift australian kanë arritur titujt kryesorë të portaleve pasi kanë konceptuar dy fëmijë brenda dhjetë ditëve.

Njohur si superfetacion, Kate dhe Peter Hill janë një nga dhjetë rastet e raportuara në botë.

Duke folur për Australia’s Today Tonight, Kate tha se vajzat e saj – binjake jo-identike Charlotte dhe Olivia – “janë pa dyshim një mrekulli”.
Siç shpjegon gazeta Time, ky fenomen ndodh kur një grua vazhdon të ovulojë pasi të mbetet shtatzënë. Kjo lejon që një vezë e dytë të fekondohet dhe të implantohet në barkun e nënës.

‘Zakonisht, ndryshimet hormonale parandalojnë ovulimin e mëtejshëm dhe trashësojnë rreshtën e mitrës, duke penguar bashkangjitjen e një embrioni të dytë.’

Duke luftuar për t’u konceptuar pasi Kate u diagnostikua me sindromin policistik ovarian më 2006-tën, nëna e të dy fëmijëve iu nënshtrua trajtimit të hormoneve me rezultate pozitive. Pavarësisht kësaj, ajo ka pasur vetëm seks një herë gjatë periudhës dhjetë-ditore.

“Ne në të vërtetë nuk e kuptuam se sa e veçantë ishte forma e konceptimit deri sa linda.”, tha Kate.

“Ajo që e bën këtë rast edhe më të rrallë është se bashkëshorti im dhe unë kemi pasur marrëdhënie vetëm një herë”.

Obstetri i Kate, Dr Brad Armstrong, nga Spitali Privat i Greenslopes në Brisbane, tha se nuk ka parë ndonjë gjë të tillë. ‘Nuk gjeta fare ndonjë literaturë në faqet e internetit të rishikimit mjekësor’.

“Më është dashur të kërkoj në Google.”, shtoi ai.

Kate dhe Olivia fillimisht lindën në data të veçanta, 20 dhjetor dhe 30 dhjetor, megjithatë të dy lindën nëpërmjet seksionit të planifikuar cezarian.