A guxon të pijë kafe nëna që ushqen beben me gji?

2017-04-28 në ora 09:44

Po, kjo është krejtësisht e sigurt që të pini kafeinë, kur ju jeni me gji. Megjithëse duhet të dini që kafeina që ju pini e bën të përfundojë në qumështin tuaj të gjirit, hulumtimet tregojnë në gji kalon më pak se një për qind e asaj që ju konsumoni.

Sa gota kafe duhet të pini? Akademia Amerikane e Pediatrisë rekomandon jo më shumë se tri gota të përditshme.

Shumica e ekspertëve janë dakord se ju duhet të kufizoni konsumimin e kafeinës në 300 miligram në ditë. Shikoni se sa kafeinë kanë disa pije të caktuara.

Nëse ju keni pirë më shumë se një filxhan në ditë, minimizoni shumën në qumështin e gjirit tuaj në çdo kohë nga përhapja e marrjes së kafesë gjatë ditës apo konsumoni pije ekspres me qumësht që kanë më pak kafeinë se kafetë e zakonshme.

Nuk ka shumë gjasa që fëmija juaj të tregojë ndonjë efekt nga kafeina që ju pini. Por në qoftë se ju mendoni se fëmija është tepër i çuditshëm, pasi ju pini kafe, ju mund të provoni një eksperiment.

Hiqni kafeinën nga dieta juaj për një javë dhe të shohim nëse ka një ndryshim në sjelljen e fëmijës tuaj, transmeton bebja.com. Pastaj futeni kafeinën përsëri në dietën tuaj dhe të shohim nëse bebi kthehet përsëri në nervozizëm. Nëse është kjo arsyeja, atëherë keni përgjigjen tuaj.

Por ajo që besohet është se fëmija juaj nuk ka të ngjarë të ndikohet nga kafeja juaj e përditshme. Kështu që ju mund të gëzoni filxhanin e kafesë pa u shqetësuar.