Helmimi nga dielli: Ja sa minuta duhet të qëndroni në diell që të shpëtoni nga gripi i verës

2018-08-05 në ora 09:30

Ditët e verës janë me të vërtetë të bukura për shumë njerëz që zgjedhin pikërisht këtë sezon për të pushuar, por kjo ka edhe anën e saj negative.

Për shkak se qëndrimi për shumë kohë në ambientet e jashtme gjatë kohës me diell mund të sjellë probleme serioze, dehidratim si dhe sfilitje nga i nxehti.

Edhe përse ekzistojnë shumë masa mbrojtëse kundër diellit, duke filluar nga kapelet pastaj syzet si dhe kremëra të ndryshëm që janë në tregjet vendore.

Djegiet e shumta nga dielli mund të shkaktojnë flluska, skuqje si dhe acarim të lëkurës si dhe simptoma të cilat ngjasojnë jashtëzakonisht shumë me gripin.

Të gjitha këto futen brenda një termi: Helmim nga dielli.

Simptomat përfshijnë: skuqje të lëkurës, dhimbje dhe ndjesi sikur jeni duke u shpuar me gjilpërë, ënjtje, dhimbje të kokës, të përziera, dehidratim si dhe të vjella.

Brenda 15 minutash pasi keni qëndruar në diell, mund të digjeni, por nuk e kuptoni menjëherë, duke qenë se skuqja dhe flluskat në lëkurë shfaqen disa orë më vonë./Metro/