Humbi 75% të shikimit, nga një lodër që mund ta kenë të gjithë fëmijët në shtëpi (Foto)

2017-04-03 në ora 11:49

Një djalë i ri nga Tansmania, ka humbur 75% të shikimit të tij, nga një laser që thuajse gjithë fëmijët e kanë nga një, të paktën djemtë po!, transmeton Gazeta Shneta.

Kur mjeku kontrolloi sytë e tij, rezultoi se laserin e kishte quar tek sytë një kohë të gjatë, e kështu ishte lënduar retina e syrit, e cila ka dëmtuar pjesën e prapme të syve.

Dëmtimi i syrit ka qenë i menjëhershëm, dhe madje ka pasur një efekt të ekzagjeruar duke i humbur thuajse gjithë të pamurit.

Sytë  e tij janë lënduar tek një zonë e quajtur makular, që do të thotë se ka të ngjarë që shikimi t’i humb përherë.

Geoff Squibb optometri që e kontrolli djalin, paralajmëron prindërit të mos i blenë fëmijëve laser, pasi pasojat mund të jenë shumë të mëdha. /Gazeta Shneta/

5ba23148-5637-4571-b2f7-1bdc5c8aff95