I përdorni pecetat gjatë ciklit menstrual, ato ju rrezikojnë që të mos mbeteni shtatzënë

2018-02-14 në ora 13:34

Ne po shohim një ndryshim të madh në mënyrën se si bisedohen për ciklin menstrual dhe ekziston një bollëk i mundësive që mund ta pastroni veten pa përdorur peceta menstruale.

Ka studime të cilat tregojnë se disa nga këto peceta që ju i përdorni kanë disa kimikate që janë të rrezikshme për vaginën tuaj.

Organizata Botërore e Shëndetësisë raporton: ‘’Pasi dioksinat hyjnë në trup, ato zgjasin shumë kohë për shkak të stabilitetit të tyre kimik, pastaj ato absorbohen nga indet e yndryrës, dhe pastaj ruhen në trup’’, transmeton Gazeta Shneta.

Për gratë, ekspozimi ndaj dioksinave mund të shkaktojë rreziqe të shumëta, siç është kanceri, apo sëmundje tjetër inflamatore të pelvikut.

Po ashtu femrat kanë më shumë problem të mbesin shtatëzënë për këtë arsye, pasi këto kimikate ndikojnë në pjellorinë e grave.

Për të ulur rrezikun, bleni peceta 100 për qind organike dhe tampona ose provoni edhe filxhanin.

Këto nuk kanë në vete kimikate, dhe më vonë vagina juaj do të ju falënderoj./Gazeta Shneta/