Ilustrim: Ja si dhe çfarë ndodhë gjatë lindjes natyrale

2018-02-09 në ora 14:58

Shumë gra zgjedhin të lindin me prerje cezariane për shkak të mos kalojnë në periudha të gjata me dhimbje dhe disa të tjera për arsye estetike vaginale. Por nuk ka asgjë më të bukur se një lindje natyrale, kur e ndjenë se një jetë e re po del nga ti me forcat tua.

Më poshtë po ju sjellim 4 ilustrime të situatës kur dhe si ndodhë lindja natyrale:

Me secilin kontraktim në fazën e dytë të lindjes, koka e bebes duket më shumë tek hapja vaginale. Anusi dhe perineumi happen nga presioni i kokës

Përgjatë kohës kur koka e bebit lëvizë, ndjesia e pickimit pasohet me djegie pasiqë indet vaginale zgjaten aq shumë saqë nervat bllokohen. Koka përfundimisht del jashtë.

Koka e bebes lind duke qenë poshtë kah rektumi por bebi menjëherë kthehet kah vithet tua për të marrë një pozitë të mire për të ndihmuar daljen e trupit.

Mamia do të largojë çdo lëng apo mukozë nga rrugët e frymëmarrjes së bebs. Kontraksionet e ardhshme të mitrës janë të mjaftueshme për të lindur apo nxjerrurr jashtë krahërorin dhe në fund trupin e bebit.

/ Gazeta Shneta