Infeksionet ne gjoks te fëmijët – simptomat dhe shkaqet

2019-12-02 në ora 14:48

Infeksionet ne gjoks janë të zakonshem te fëmijët dhe mund të vërehen lehtësisht pasi ka shumë simptoma.

Zakonisht zhvillohen nga një ftohje e zakonshme ose gripi dhe mund të bëhen serioze nëse nuk trajtohen tregon parenting.firstcry, transmeton GazetaShneta.

Në disa raste, ato madje mund të zhvillohen në sëmundje kërcënuese për jetën. Pra, në këtë artikull, le të hedhim një vështrim se cilat janë infeksionet e gjoksit dhe si mund të diagnostikohen dhe trajtohen.

Infeksionet e gjoksit mund të klasifikohen në dy lloje: bronkitit dhe pneumonisë. Të dy janë të zakonshëm te fëmijët, pasi sistemi imunitar është akoma në zhvillim dhe ata janë më të ndjeshëm ndaj infeksioneve në një moshë të re.

Infeksioni i gjoksit zakonisht fillon si ethe ose ftohje, por shpejt zhvillohet nëse nuk mbahet nën kontroll. Dallimi midis dy llojeve është se i pari është shkaktuar për shkak të një virusi, por bakteret janë shkaku i këtij të fundit. Pneumonia ndikon në qeset e ajrit në mushkëri, ndërsa bronkiti rezulton në inflamacion të mukozës së pranishme në trup.

Shkaqet e infeksionit të gjoksit te fëmijët

Infeksioni i gjoksit mund të ndodhë si rezultat i shumë faktorëve, të cilët madje mund të funksionojnë në të njëjtën kohë në disa raste. Këta faktorë janë:

Ndryshimet në mot. Nëse temperatura rreth fëmijës luhatet jashtëzakonisht, kjo mund të rezultojë në foshnjën që kontrakton me infeksione në gjoks. Valët e nxehtësisë dhe dimrat e ftohtë mund të shkaktojnë infeksione në gjoks.

I ftohti i zakonshem. Kjo ndodh në shumicën e fëmijëve një ftohje e zakonshme zhvillohet në infeksione të gjoksit pas disa kohësh. Kjo ndodh, sepse ftohja e lë trupin më të prekshëm nga sulmet, pasi sistemi imunitar është dobësuar. Astma gjithashtu përkeqësohet nëse fëmija kontrakton të ftohtin.

Simptomat e infeksionit të gjoksit tek fëmijët

Ekzistojnë disa simptoma të infeksioneve në gjoks te fëmijët, dhe ato janë mjaft të dukshme nëse fëmija preket prej tij. Këto simptoma janë:

-Kollë dhe ethe e cila qëndron për një kohë të gjatë

-Vështirësi në frymëmarrje

-Ndërprerjet e gjumit

-Rritja e shkallëve të rrahjeve të zemrës etj./GazetaShneta/