Infeksionet vaginale gjatë shtatzënisë, çfarë duhet të dini?

2017-04-30 në ora 19:43

Falë rritjes së hormoneve që ndodhin gjatë shtatzënisë, nënat janë më të ndjeshme ndaj një sërë infeksionesh vaginale. Këtu janë fajtorët e përbashkët, së bashku me mënyrën se si trajtohen gjatë shtatzënisë.

Çfarë shkakton shkarkimin vaginal në shtatzëni?

Trupi juaj transformohet në shumë mënyra kur jeni shtatzënë dhe një rritje në shkarkimin vaginal ndodh të jetë një nga ato ndryshime. Nëse shkarkimi është i qartë ose i bardhë dhe pa erë, është më shumë e mundshme që të shkaktohet nga hormonet e shtatzënisë dhe është një shenjë se vagina është e shëndetshme. Por ndonjëherë shkarkimi i tepërt sinjalizon një infeksion, i cili ndodh kur balanca natyrale e baktereve që jeton në vaginë ndërprehet.

Katër infeksione vaginale, duke filluar nga e zakonshme tek më e rrallë, mund të ndikojnë në gratë shtatzëna: vaginoza bakteriale (BV), infeksionet e majave, Grupi B Strep (GBS) dhe trikomonia.

Lajmi i mirë është se kur infeksionet vaginale diagnostikohen menjëherë ato zakonisht janë të lehta për mjekët për t’u trajtuar. Pjesa e ndërlikuar është dallimi midis shkarkimit normal dhe shkarkimit që sinjalizon një infeksion të vërtetë, prandaj është mirë të vizitohet mjeku./Gazeta Shneta/