Infeksionet vaginale pas lindjes

2019-07-20 në ora 19:36

Edhe pse e pazakontë, lindja ju lë të hapur për çdo numër të infeksioneve. Në mitër ka plagë të hapura, ndoshta plagë në qafën e mitrës, vaginë ose plagë nëse keni pasur një lindje cezariane. Jo të gjitha infeksionet pas lindjes janë në zonën legale, ato mund të ndohen edhe në fshikëzën ose veshkën tuaj nëse keni nevojë të kategorizoheni.

Gratë që kanë pasur lindje me prerje cezariane ose ato që kanë pasur pridhje të parakohshme të membranave, janë në rrezik më të madh të infeksionit. Gjithashtu, infeksionet kanë më shumë gjasa të ndodhin nëse një fragment i placentës është mbajtur në mitër.

Simptomat e infeksionit pas lindjes ndryshojnë varësisht se ku ndodh infeksioni, por ka pothuajse gjithmonë ethe, dhimbje ose ndjeshmëri në zonën e infektuar ose shkarkim nga vagina.

Infeksionet mund të jenë të rrezikshme, sidomos nëse ato nuk zbulohen ose nuk trajtohen.infeksionet në mitër mund të çojnë në mpiksjen e gjakut, infeksionet në veshka dhe infeksionet që vijnë në qarkullim të gjakut. Infeksionet thjeshtë e bëjnë më të vështirë shrimin tuaj të paslindjes dhe marrin kohë dhe energji nga lindja e fëmiut tuaj. vetëm për këtë arsye, është e rëndësishme që të merrni ndihmë për çdo infeksion të dyshuar sa më shpejt që është e mundur./GazetaShneta/