Inflamacioni në vulvë: Shkaqet, simptomat dhe trajtimi

2019-12-02 në ora 21:00

Vulviti është inflamacion i lëkurës së butë në pjesën e jashtme të organeve gjenitale. Kjo zonë quhet vulvë. Kushtet e lagshme dhe të ngrohta që janë pjesë e domosdoshme e vulvës e bëjnë atë veçanërisht të ndjeshme ndaj vulvitit.

Çdo grua mund të preket nga vulviti, veçanërisht nëse ato kanë alergji, ndjeshmëri, infeksione ose sëmundje që i bëjnë ato më të prekshme, transmeton Gazeta Shneta.

Gratë që kanë nivele më të ulëta të estrogjenit kanë një rrezik më të madh të preken nga vulviti.

Shkaktarët

Alergjia ose ndjeshmëria ndaj produkteve ose zakoneve të caktuara krijojnë vulvitin. Të gjitha këto më poshtë mund të jenë shkaktarë:

Letërat e tualetit me ngjyrë ose parfum

Sprejet vaginale

Detergjentët e rrobave

Kremërat e ndryshme dhe medikamentet.

Simptomat

Simptomat e vulvitit mund të manifestohen në mënyra të ndryshme. Disa nga më të zakonshmet janë:

Kruarje, skuqje, djegie dhe ënjtje

Dhimbje dhe shkarkim vaginal./GazetaShneta/