Ja benefitet shëndetësore të limonit për gratë shtatzëna

2020-07-02 në ora 18:01

Në moderim, limoni është i mirë për efektet e shtatzënisë, siç është nauzea dhe vjellja.

Gjatë shtatëzanisë, shumë gra përjetojnë efekte të tilla si nauzea dhe vjellja Me shqetësime në lidhje me rreziqet e marrjes së ilaçeve, disa gra preferojnë të përdorin ilaçe bimore ose natyrale në vend të kësaj thotë burimi MedicalNewsToday përcjell Gazeta Shneta.

Limoni ka cilësi të shumta që e bëjnë atë të mirë për efektet e shtatzënisë si tek raste e mëposhtme:

Nauzea dhe vjellja

Vaji esencial i limonit është një ilaç bimor popullor për  nauze dhe të vjella gjatë shtatëzanisë dhe ka tendencë të jetë i sigurt. Sidoqoftë, gratë nuk duhet të konsumojnë vajra esencialë. Ato duhet t’i marrin gjatë aromaterapisë.

Hidratim

Mjekët zakonisht rekomandojnë që gratë shtatzëna dhe ato që ushqejnë me gji të rritin marrjen e tyre ditore me 300 kalori gjatë tremujorit të dytë. Mjekët rekomandojnë gjithashtu një shtesë 300 ml të lëngjeve, ose pak më shumë se një filxhan, në ditë.

Nëse një personit i pëlqen aroma e pijeve me limon, mund të sigurojë më shumë motiv për të pirë dhe për të qëndruar i hidratuar.

Folate

Limoni përmban folate. Një limon me madhësi mesatare është i ulët në kalori dhe përmban rreth 6.38 mikrogram (mcg) të folateve.

Gjatë shtatëzënësisë, gratë kërkojnë më shumë folate sepse është një lëndë ushqyese thelbësore për zhvillimin nervor në fetusin në rritje. /Gazeta Shneta/