Ja çfarë ndodh gjatë një lindje vaginale dhe asaj cezariane

2018-02-08 në ora 17:54

Kur jeni në fazën e dytë të lindjes, ju thjesht jeni disa orë larg takimit me foshnjën tuaj, që e keni pritur për një periudhë nëntë mujore.

Nëse keni lindje natyrale duhet të shtysh më fortë por do të kesh pauza ndërmjet kontraktimeve. Ekipi mjekësor do të lejojë të qëndroni ashtu siç ndiheni më mirë për të lindur, transmeton Gazeta Shneta.

Pasi ta lindni fëmijën, ju ose partneri juaj mund të prejë kordonin e kërthizës. Pastaj, dorëzoni një organ që quhet placentë.

Kjo e ushqen foshnjën me oksigjen dhe lëndë ushqyese kur është në mitër. Pas kësaj ju relaksoheni dhe përqafoni foshnjën tuaj me shumë gëzim.

Nëse ju lindni me prerje cezariane, ekipi mjekësor do ta pastrojë barkun dhe do të japë lëngje në krah si infuzion.

Një lloj tjetër i infuzionit është që ju vë në gjumë gjatë procesit të lindjes, mjeku do të vendos për cilën lloj të mpirjes do të vendos.
Ju dhe fëmija juaj pas kësaj do të mbaheni në spital për 2 deri në 3 ditë për shërim./Gazeta Shneta/