Ja çfarë ndodh nëse fëmija juaj pinë ujë gjatë larjes

2017-10-22 në ora 08:47

Po. “Shumë prindër thonë se foshnja e tyre është e interesuar të pijë ujë në banjë”, thotë pediatrja Tanya Remer Altmann, redaktore e The Wonder Years.

Altmann rekomandon dekurajimin e kësaj sjelljeje, por thotë se nuk duhet të jeni shumë i shqetësuar për të.

“Unë kurrë nuk kam parë një fëmijë që të sëmuret nga pirja e ujit në banjo edhe pse fëmijët lëvizin  në vaskë gjatë gjithë kohës”, thotë ajo, shkruan BabyCenter, transmeton Gazeta Shneta.

Pirja e ujit me sapun mund të shkaktojë një dhimbje barku dhe nëse fëmija juaj piu mjaft prej atij uji, mund t’i thoni të ndalojë këtë.

Por kjo është shumë e vështirë pasi që shumica e fëmijëve e pështyjnë ujin nëse ka atë shije të papërshtatshme me sapun. Dhe sasia e sapunit që fëmija juaj në të vërtetë do të gëlltisë është shumë i vogël duke marrë parasysh sa uji është holluar në një vaskë tipike.

Edhe nëse kohët e fundit keni pastruar vaskën me zbardhues ose një pastrues tjetër, uji i saj nuk përbën kërcënim.

“Sasia [e kimikateve] që përdoret për të pastruar një vaskë e cila zakonisht shpërlahet mirë më pas dhe më pas mbushet me ujë është më pak i fuqishëm se sa në pishinën e ujit, kështu që disa gllënjka nuk do të shkaktojnë dëm”, thotë Altmann.

Megjithatë, për disa ndoshta është më mirë të mos lejoni që fëmija juaj të hidhte ujë nga rubineti në vaskë. Nëse jetoni në një shtëpi të vjetër, Gypi nga hidrauliku juaj mund të rrjedhë në ujë. Uji nga një rubinë e nxehtë ka të ngjarë të përmbajë nivele më të larta të plumbit se sa uji nga një trokitje e lehtë e ftohtë.

Për të tërhequr fëmijën nga kokteji i tij i banjës, ofroni shumë lodra në vaske.

Ofroni ujë të filtruar ose të ftohtë nga lavamani dhe lëreni fëmijën tuaj të praktikojë duke pirë nga diçka e pathyeshme. /Gazeta Shneta/