Ja çfarë ndodh nëse humbni urinën e foshnjës në bark gjatë shtatzënisë

2018-07-28 në ora 11:34

Kur e kuptoni që jeni shtatzënë, kjo është një ndjenjë e mahnitshme. Tani duke ushqyer një jetë brenda jush, ju do të ndizni lumturinë, por pavarësisht nga të gjitha këto, shtatëzania vjen me rreziqet e saj.

Shumica e shtatëzënive shkojnë pa ndonjë lloj komplikimi, dhe shpesh, mjeku mund të trajtojë edhe ndërlikimet e tjera të vogla. Por ka disa komplikime të mëdha si oligohydramnios ose nivele të ulëta amniotike të lëngjeve të cilat kanë nevojë për ndërhyrje në kohë të mjekëve.

Sapo veza e fekonduar të implantohet në murin e mitrës, ekziston një qese e mbushur me lëng që e rrethon foshnjën. Kjo është bërë nga dy membranë, dhe e mban fëmijën brenda një lëngu të quajtur lëng amniotik. Është bërë nga uji që kalon përmes sistemit tuaj të qarkullimit të gjakut. Kjo fillon brenda disa ditësh nga konceptimi, transmeton Gazeta Shneta.

Ndërsa fillimisht është bërë me ujë, gjatë tremujorit të dytë të fëmijës, foshnja fillon të gëlltisë lëngun dhe ta nxjerrë atë si urinë. Është një proces i vazhdueshëm dhe aq i neveritshëm sa tingëllon.

Është e rëndësishme të kuptojmë ashpërsinë e kësaj gjendjeje më shumë, sepse gjasat janë që ju të humbni fëmijën. Ne e kuptojmë se shtatzënia është një kohë e gëzueshme, por është gjithashtu e rëndësishme të kujdesesh për veten gjatë këtyre nëntë muajve./Gazeta Shneta/